Hvorfor veje?

Benyt HesteVægtNord, den billige og enkle metode til at forhindre sundhedsrisici hos heste, som kan yde et afgørende bidrag til dit dyrs velbefindende og endda spare dig for penge, fordi Knowledge is power!

En hestevægt? Hvorfor?

Der er mange gode grunde til, at vide præcist hvad din hest vejer. Det kan være i forbindelse med besøg fra dyrlægen, udarbejdelse af foderplaner samt trygheden i at vide, om du kører lovligt, når hesten er læsset i trailer.

Ormemidler og antibiotika: Giver man for lidt, vil ormene/betændelsen ikke blive berørt og giver man for meget kan lever og nyrer, som nedbryder forurenende stoffer, blive unødigt stresset og det kan i sjældne tilfælde udløse overfølsomhedsreaktioner og allergier.

Bedøvelse: Hvis dyrlægen kender hestens aktuelle vægt vil en masse geninjektioner og den tilknyttede stress for dyr og mennesker blive sparet. Det er overflødigt, at forklare hvilke bivirkninger en overdosis af disse stoffer kan have.

Foderberegning: Kun ved at kende hestens faktuelle vægt, er det muligt at udnytte foderet til fulde - uanset i hvilken gren af hestesporten man befinder sig.

Supplerende foder/mineraler: Anvendelsen af supplerende tilskud kan også optimeres effektivt med viden om den nøjagtige vægt. For hestens sundhed såvel som for ejerens tegnebog.

Ledskader: Hos overvægtige heste påvirker de ekstra kilo led, sener og stofskiftet negativt.

Psyke: Præcist som med mennesker, kan overvægt hos heste medvirke til depression, manglende motivation samt nedtrykt sindstilstand.

Trailer: Hestens vægt har også konsekvenser for brug af traileren. Vejer hesten mere eller mindre end beregnet, kan det have konsekvenser i forbindelse med transport af hesten i traileren.

Regelmæssig vægtkontrol gennem nøjagtig vejning er både en fornuftig og billig forebyggende foranstaltning til, at forhindre mange sundhedsrisici for hesten som partner og hjælper. Vejningen er således også med til, at forhindre unødvendige omkostninger og sygdomsrelateret ”nedetid” for hesten. Du kan med fordel veje din hest to gange årligt og selvfølgelig helst de to samme perioder, så du får værdier, der er fuldt sammenlignelige.

Sveipur på vægten

Sveipur på vægten